Kantareller 2016

28/08/2016

Jeg har ikke rigtig fået skrevet om 2016 sæsonen, og nu virker det som om den lakker mod enden (som maleren sagde, da han hældte fernis ned af ryggen).. I hvert fald på mine jagtmarker.

Kantarellerne kom tidligt i år, hvilket synes at gælde for rigtig mange planter og frugter, men de fleste kantareller var allerede borte her først i august igen. Den seneste periode med lidt vådere vejr og så nogle enkelte varme dage har dog gjort dem godt. I hvert fald er der nu pludselig flere kantareller, hvor de ellers var forsvundet. Så mon ikke det bliver til en endnu et stykke ristet brød med flødestuvede kantareller inden efteråret for alvor sætter ind.

I øvrigt pusler jeg med dyrkning af svampe. Ikke, at jeg har forsøgt at flytte kantareller ind i vores have, hvilket også skulle være ret svært at lykkes med generelt. Nej, jeg har podet nogle frisk fældede træstubbe med mycellium af elmehat og østershat. Det gjorde jeg i foråret, og den første høst af elmehatte har også fundet sted. Jeg håber dog på, at de yder lidt mere næste år når svampene får taget rigtigt ved. Men grebet af begejstring over, at det er lykkedes, har jeg netop bestilt en større mængde mycellium og grej til podningen, så jeg kan opskalere og alle mine træstubbe kan bidrage til produktionen 🙂

God sommer og efterår!