Blåbær..

07/08/2012

Blåbær og sortebærFra sidst i juli og en måneds tid frem er vi så heldige at bo i nærheden af hedestrækninger, hvor der vokser vilde blåbær og sortebær. De vildtvoksende blåbær er noget mindre end de amerikanske blåbær, der kan købes i havecentrene, men smager mere intenst. De er også sværere at plukke, men på en halv times tid kan der sagtens plukkes nogle hundrede gram, så man både kan lave lidt marmelade til en gang vafler og putte resten på en tærte.De vilde blåbær vokser typisk i små krat, hvor buskene syner meget grønne sammenlignet med resten af vegetationen. Buskene er en 30-50 cm høje. ofte vokser blåbær side om side med sortebær, der også er spiselige, men knap så interessante.

Blåbærtærte med vilde blåbærHar du børn er det meget lettere at engagerede dem i plukning af blåbær eller hindbær ,der jo også har sæson netop nu i juli/august) end det er at få dem med på svampejagt. Vi prøver gerne at kombinere blåbærturene med en tur i skoven, hvor vi samler hindbær også – tilsammen kan man lave en meget smagfuld marmelade. og laver man bare en lille portion, behøver den ikke at blive konserveret – normalt bliver den spist samme dag, hvis der også er inviteret til vaffelbagning 🙂

0 Responses to Blåbær..