Stegt rødfisk med kantareller

04/12/2011

TV2 Øst bragte i november en opskrift på stegt rødfisk med kantareller, grønne linser og sauce bearnaise.
Den skal prøves lige så snart jeg kommer forbi en fiskehandler med friske rødfisk!

Ingredienser

  • 800 g rødfisk i filet
  • 150 g grønne linser
  • 200 g kantareller
  • 1 skalotteløg
  • 6 spsk hvidvinseddike
  • 100 gr smør
  • 3 pasteuriserrede æggeblommer
  • 1 kvist esdragon
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Kog linserne i letsaltet vand i 35- 40 min, eller som anvist på posen. Vend dem i olie og finthakkede urter.

Skær fisken ud og giv den et snit i skindet.

Kanterellerne børstes og hives i mindre stykker. Skalotteløg hakkes fint. Løg og svampe steges af på en varm pande med olivenolie og krydres med salt og peber

Kog hvidvinseddikke kort op i en tykbundet gryde. Tag den af bluset og pisk æggeblommerne i til de er cremede og lyse. Smelt mør i en lille gryde og pisk kun den klare smør i æggemassen. Smag til med friskhakket esdragon, samt salt og peber.

Rødfisken steges i ca 5 min med skindsiden nedad

Anret linserne på tallerkenen med fisken ovenpå. Top op med kantereller og hæld saucen rundt om.

Se eller gense indslaget her